Islak mendil kullanma rehberiniz

 

Ofiste ve evimizde temizlik amacıyla sıkça kullandığımız ıslak mendiller su ve diğer temizlik ürünlerini kullanamadığımız durumlarda hızlı ve pratik çözümler sunmakta. Ofisimizde en çok el ve ağız temizliğinde kullandığımız bu ürünleri çoğu zaman masa ve çekmece, elektronik cihaz ve ayakkabılarımızın temizliğini için de tercih edebiliyoruz. Peki, ıslak mendil kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Bu konuya temas edeceğiz ve ıslak mendillerle ilgili faydalı bilgiler paylaşacağız.

 

Islak mendiller ikincil tercihiniz olmalı.

Temizlik ve hijyenin olmazsa olmaz koşulları, su ve antibakteriyel temizleyicilerdir . Bulunduğunuz ortam- larda su ve antibakteriyel temizleyiciler varsa, önceliği bunlara vermelisiniz. Islak mendiller, ancak ikincil tercihiniz olmalı. Özellikle de yemeklerden önce ve sonra el yıkama ürünleri ile ellerinizi mutlaka yıka- manız gerekir. Fakat bu mümkün olmuyorsa ıslak mendillerden yararlanabilirsiniz.



 

Diğer taraftan, lokanta ve restoranlarda ve üstelik bolca ikram edilen tek kullanımlık ıslak mendiller konusunda çok dikkatli olmalısınız. Çoğu zaman üretici firma isminin, üretim yerinin ve bileşimindeki mad- delerin paket üzerinde belirtilmediği bu ürünler, merdiven altı işletmelerde sağlıksız koşullarda üretilmiş olabilir. Cildimize doğrudan temas edecek bu gibi ürünlerin bileşiminde neler olduğunu bilmeden kullan- mak, istenmeyen durumların ortaya çıkmasına yol açabilir.

 

Islak mendiller masa, çekmece ve dolap temizliğinde ferah çözümler sunar.

Ofisinizde temizlik bezlerine ulaşma imkanınız yoksa ve çalışma alanlarınızı su ve diğer temizleyicilerle temizlemek için zaman bulamıyorsanız, yüzey temizliği için ıslak mendillerle hızlı ve pratik çözümler bula- bilirsiniz. Bu ürünler ayrıca, özel losyonları sayesinde ferahlık hissini arttırır. Ve bu sayede moti- vasyonunuzu yükseltir. Losyon seçiminizde doğal çam ağacı veya limon kokusunu tercih edebilirsiniz. Bu kokular, ferahlık hissini yükseltici etkilere sahiptir. Çalışma alanınızda eğer yüksek oranda toz ve kire maruz kalıyorsanız, ıslak mendille günde en az iki kez tozu ve kiri temizleyebilirsiniz.

 

Islak mendillerle yüzey temizliğinde etkin sonuçlar alabilirsiniz.

 

Elektronik cihazların temizliğinde ıslak mendillerden yararlanabilirsiniz.

Elektronik cihazlarımız, etrafa yaydıkları statik elektrik nedeniyle ortamdaki tozları hızlı bir şekilde üzerler- ine çeker. Gün boyu kullandığımız bu araçlar, ofis masamızda en hızlı şekilde tozlanan araçlardır. Islak mendiller, bu cihazlarda biriken statik elektriği absorbe ettiği için tozlanmayı geciktirir. Fakat, cihazınızın üzerinde iz bırakmaması için ıslak mendilin ardından kağıt mendille üstünden geçmeyi ihmal etmemelis- iniz.


Islak mendiller ile lekelere çözüm bulabilirsiniz. Ne kadar özen gösterirsek gösterelim, iş hayatında bazen istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz. Yemek lekeleri, yazı araç ve gereçlerinden bulaşan kalıntılar ve benzeri durumlarda ıslak mendiller, lekelerin kurumadan temizlenmesini sağlamakta. Bu gibi durumlarda hızlı olmalı ve lekelerin yayıl- masına fırsat vermemelisiniz.
Islak mendiller ile ayakkabı temizliğinizi sağlayabilirsiniz.

İşyerinde ayakkabı temizliği, hemen hepimizin canını sıkan konulardan biridir. Bu amaçla çoğumuzun çekmecesinde bir ayakkabı cilası veya parlatıcı bulunur. Ne var ki, bu ürünlerin fazla ve sık kullanımı, ayak- kabımızda önemli hasarlar oluşturabilmekte. Islak mendiller, ayakkabı temizliğinde de hızlı ve pratik çözümler sunmakta. Ancak, ayakkabı temizliğinde kullanacağınız ıslak mendiller alkolsüz olmalı.

 

 

Ayakkabı temizliğinde alkolsüz ıslak mendiller kullanabilirsiniz.

 

Makyaj temizliğinde ıslak mendillerden yararlanabilirsiniz.

Islak mendillerin kullanım alanlarından biri de makyaj temizliğidir. Makyaj temizleyici ve pamuk bu- lamadığınız durumlarda ıslak mendiller hızlı ve pratik çözümler sunar. Bu konuda dikkat etmeniz gereken esas nokta, makyaj temizliğinde normal ıslak mendiller yerine bebekler için üretilen ıslak mendilleri tercih etmenizdir. Çünkü bu ürünler, tümüyle pamuktan üretilmekte ve özel nemlendiricilerle desteklenmekte. Bu nedenle, cildinizde herhangi bir hasara yol açmamakta.

 

Bebek temizliği için özel ıslak mendilleri tercih etmelisiniz.

Islak mendiller, bebek temizliğinde de sıkça kullanılan ürünler arasında. Bebeklerin el, boyun ve koltuk altı bölgelerinin temizliğinde bu ürünlerden sıkça yararlanılmakta. Fakat, son derece hassas ve nazik olan bebek ciltleri, yetişkinlerin kullandığı ıslak mendiller için uygun özelliklere sahip değil. Bebeklerde yağ bezleri yetişkinler kadar hızlı çalışmaz, bu nedenle ciltleri daha kurudur. Bebek temizliğinde onlar için üretilmiş ıslak mendilleri kullanmalısınız. Bu ürünler, soya veya badem yağıyla bebek cildini uygun bir şekilde nemlendirmekte.

 

Bebeklerin cilt hücrelerini koruyan deri tabakalarının gelişmesi uzun bir zaman almakta. Cildi zararlı madde ve mikroorganizmalara karşı koruyan bu tabakalar yaş ilerledikçe gelişir. Bu nedenle, uygun özel- likte olmayan ıslak mendillerle bebeğinizin cildini tahriş etmeniz oldukça kolaydır. Bebek havlularında ayrıca paraben, alkol, alerjen ve boya maddesi kesinlikle bulunmamalıdır.



Islak mendiller ile ter kokusundan kurtulabilirsiniz. Yaz aylarında artan sıcaklık değerleri, ofiste klima kullanımını da arttırmakta. Fakat klimaların yetersiz kaldığı durumlarda oluşan ter kokusu, bizi olduğu kadar başkalarını da rahatsız eder. Bu gibi durum- larda ıslak mendiller ter kokusunu hızlı ve pratik bir şekilde bastırmanıza büyük katkı sağlıyor. Güzel bir losyona sahip ıslak mendille özellikle de yaz aylarında kendi üzerinizde ve ofisinizde ferahlık hissini arttırabilirsiniz.