Makyaj Temizliğinin İncelikleri

Derinlemesine Makyaj Temizliği Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz ve aydınlık bir cilt görünümü için uyku öncesi makyajınızı tamamen temizlediğinizden emin olmalısınız.

Makyaj ile anında çok daha çekici ve enerjik bir görünüme kavuşmak gibisi yok! Fakat günün sonunda makyaj temizlemeye gelince, bu konuda makyaj yapmak kadar istekli olmadığınızı tahmin etmek güç değil. Hatta günün yorgunluğu ve evdeki diğer işler derken, ertesi güne makyajlı bile başlıyor olabilir- siniz.

 

Ancak bilmelisiniz ki makyajla uyumak, cildin gece yenilenme sürecini sekteye uğratmakla birlikte birçok cilt problemine de davetiye çıkarıyor. Bu nedenle makyajın, uyku öncesi mutlaka tümüyle temi- zlenmesi gerekiyor. Peki, cildinizi makyajdan hem etkili hem de pratik bir şekilde arındırabilseniz nasıl olurdu? Kolay ve yoğun bir şekilde makyaj temizliğine dair öneriler, bu yazıda sizi bekliyor!



 

Adım 1: Göz Makyaj Temizliği

Göz Makyaj Temizliği

 

Göz çevresinin nemli yapısından dolayı göz makyajında kullanılan ürünler, ten makyajına nazaran daha yoğun formüllere sahip oluyor. Buna maskara ve eyeliner gibi ürünlerin koyu renkleri de eklenince, göz makyaj temizleyicinizin son derece güçlü bir formüle sahip olması gerekiyor. Gözleriniz ve göz çevreniz, aynı zamanda oldukça hassas bir yapıya sahip. Bu nedenle göz makyajınızı temizlemek için güçlü olduğu kadar, göz ve göz çevresine de zarar vermeyecek ürünleri tercih etmelisiniz.

 

Hassas ve Güçlü Temizlik!

 

Adım 2: Ten Makyaj Temizliği

 

Fondöten ve kapatıcı seçiminizi gözenekleri tıkamayan ürünlerden yana yapsanız dahi, bu ürünler cilt ısısı ve nem gibi faktörlerle cilde tutunarak arındırması zor bir hale gelebilir. Temizlenemeyen makyaj kalıntıları ise geniş gözenek görünümünden cilt tonu eşitsizliklerine kadar birçok sorun demektir.

 

Cildi tamamen arındırmak adına birçok kadın, yüz makyajını sabun ile temizlemeyi tercih edebiliyor. Ancak bu uygulama, ciltte aşırı nem kaybına neden olmakla birlikte sebum dengesini de bozuyor. Bu da nem kaybı veya yağlanmaya bağlı cilt problemlerine yol açıyor. Dolayısıyla yüz makyaj temizleyicinizi seçerken hem cildin nem kaybetmesini önleyen hem de yağlı his bırakmayan ürünler tercih etmelisiniz.

Temizlik ve Yumuşaklık Hissi Bir Arada!

 

Klerax’ın yüz makyaj temizleyicisi , ten makyajının ciltten tümüyle arındırılmasını sağlarken aynı zaman- da yumuşacık bir his bırakıyor. Aloe Vera ile güçlendirilmiş formüle sahip olan bu Klerax makyaj temi- zleme mendili, etkili temizlik sağlıyor. Hassas ciltlere uyumlu yapısı sayesinde ise cilde nazikçe bakım yapıyor.

 

Adım 3: Kalıntılar için Tonik Kullanımı Kalıntılar için Tonik Kullanımı

 

Nemlendirici adımına geçmeden önce, cildinizin tamamen temizlendiğinden emin olmalısınız. Tonikler, temizleme sonrası ciltte kalan kir ve makyajı arındırması bakımından bu konuda oldukça etkili bir çözüm sunuyor.